Over Gitaarschool Van Niel

Gitaarschool Van Niel is de lespraktijk van Theo van Niel Jr.. Als professionele gitarist met conservatorium achtergrond en inmiddels meer dan 10 jaar leservaring is zijn praktijk langzaam uitgegroeid tot dé gitaarschool van Leidschendam-Voorburg en omstreken. Meer weten over Theo? Kijk dan eens op www.theovannieljr.com.

 

 

Visie

Het belangrijkst bij gitaar spelen is natuurlijk om plezier te hebben. Of je daarbij net zo goed wilt worden als die gitaarheld of alleen voor jezelf relaxt wat nummers wilt kunnen spelen.

Bij de gitaarschool streven we ernaar dat de lessen goed aansluiten op de wensen en ambities van de leerling.

Alle muziekgenres zijn mogelijk om te behandelen, rock, pop, country, metal, R&B, etc. Zowel op de akoestische als de elektrische gitaar. Door daarnaast een goede combinatie te maken van praktijk en theorie is het mogelijk om op een snelle frisse manier doelen te behalen.

 

Eigentijdse lesmethodes

Met het aanhouden van stimulerende en eigentijdse lesmethodes, welke zijn aangepast op het niveau van de leerling, kan er veel uit de gitaarlessen gehaald worden.

 

In de lessen is er o.a. de mogelijkheid om:
- Mee te spelen met muziek/backing tracks.

- Te leren jezelf te begeleiden met zang.

- Eigen geluidsopnames (multitrack) te maken.

- Te experimenteren met gitaren, pedalen en versterkers.

 

Verder wordt er ook gewerkt met persoonlijke ondersteunende lesvideo's voor naslagwerk (waar nodig).

 

Geluidsopnames

Hiernaast staan een aantal fragmenten van geluidsopnames gemaakt met leerlingen tijdens de gitaarlessen. Voor veel leerlingen is dit uitgegroeid tot één van de favoriete onderdelen van de gitaarlessen. Alle gitaarpartijen (en vaak ook de baspartijen) zijn ingespeeld door de leerlingen.

Veelal komen er meer thema's kijken bij het opnemen van een nummer. Bijvoorbeeld hoe schrijf ik een nummer? Of hoe wordt muziek opgenomen? Zo wordt een gitaarles al gauw meer dan 'alleen' een gitaarles!

Theo van Niel Jr.
Persoonlijke naslag lesvideo's
Persoonlijke naslag lesvideo's

Leerlingen quotes:

''Theo is een fantastische leraar! Hij voelt feilloos aan wat nodig is om jou snel, goed gitaar te leren spelen. Dat doet hij met veel geduld en rust. Een aanrader voor jong en oud, beginner of gevorderde. Ik ga met veel plezier naar zijn lessen! ''

- Jane S.  

 

''Mijn beide kinderen (8 en 13 jaar) volgen met heel veel plezier lessen bij Theo. Ik vind het bijzonder hoe Theo in staat is aan te sluiten bij de interesse, beleving en het tempo van de jongens. Zonder druk op de ketel liefde voor muziek en de gitaar weten over te brengen; erg knap!!''- Miranda L.

 

''Ik ben bij Theo gekomen omdat ik totaal vast zat in mijn spel en zelf geen progressie meer kon boeken. Theo kon na de kennismakingsles al meteen zien wat het probleem was en we hebben er de komende maanden aan gewerkt. Mijn enthousiasme en vaardigheid is sindsdien flink gegroeid, en ga dan ook met plezier weer naar de volgende les.'' - Stefan